Regurgitarea la Bebelusi

Regurgitarea este probabil datorata supraalimentatiei, indigestiei sau unei alergii la proteinele din laptele tau. Putem spune in mod sigur ca regurgiteaza atunci cand elimina o cantitate mare sau chiar tot ce a mancat copilul (uneori si prin mai multe eforturi consecutive).

Ce sa faci atunci cand bebe varsa sau regurgiteaza

Incearca sa-l hranesti pe bebe mai des si intr-o cantitate mai mica. Evita sa te joci cu el imediat dupa masa si tine-l in pozitie verticala pe pieptul tau si mangaiel usor pe spate pana cand da afara tot aerul sau pune-l (intr-un scaunel de masina sau intr-un scaun cu spatar) aproximativ o jumatate de ora dupa de a mancat, ca sa-si faca digestia.

Daca bebelusul tau este sanatos dar imediat dupa ce mananca sau “din senin” varsa , sunt sanse ca de vina sa fie refluxul gastroesofagian. Refluxul apare atunci cand muschiul dintre esofagul si stomacul copilului tau nu functioneaza corect, dand voie continutului stomacului sa “revina” inapoi in gat. Bebelusul nu iti poate spune dar s-ar putea sa-l doara si burtica chiar sa simta o arsura sau o iritatie in gat si in piept. Aceasta problema va dispare probabil dupa primul an de viata, atunci cand muschii se vor dezvolta.