Beneficiile exercitiilor aerobice

Exercitiul Aerobic beneficii:
 
Reduce riscul aparitiei bolilor coronariene. Daca ai probleme circulatorii sau cardiace, exerciiile de acest gen contribuie la prevenirea unui eventual infarct.
 
Reduce riscul hipertensiunii arteriale si, in general, mentine un nivel normal al tensiunii.
 
Imbunatateste proportia de grasimi din sange si echilibreaza nivelul colesterolului.
 
Reduce riscul unui eventual atac vascular – deoarece, imbunatatindu-se proportia de grasimi, acestea nu se mai depun pe peretii arterelor (fapt care constituie una dintre principalele premise ale atacului vascular).
 
Reduce riscul aparitiei unor boli maligne – intre care cancerul mamar, cancerul de colon, de prostata si cel de endometru.
 
De asemenea, exercitiul aerobic reduce substantial riscul aparitiei diabetului de tip II (denumit si diabetul “de maturitate”, apare la persoanele care au trecut de 40 de ani si caracterizat prin faptul ca organismul produce insulina, dar “nu stie” sa o intrebuinteze). Exercitiul aerobic te ajuta sa-ti tii greutatea sub control, minimalizand astfel riscul supraponderalitatii sau obezitatii – care constituie un factor favorabil al aparitiei celor doua tipuri de diabet.
 
Reduce riscul aparitiilor bolilor virale, prin intarirea sistemului imunitar. Persoanele care practica exercitii aerobice cu regularitate sunt mai putin expuse racelii si gripei – un aspect important in anotimpul rece.