Invatati sa tratati colicile bebelusului

Metode  de  tratament pentru colicile sugarului

Schimbarea formulei de lapte folosite cu una hipoalergenică sau pe bază de soia, pentru cel puţin o săptămână. Acest lucru se va face DOAR la sugarii alimentaţi artificial si NUMAI după ce aţi cerut sfatul pediatrului. Dacă nu se observă nici o ameliorare se va reveni la alimentaţia iniţială.
 
Eliminarea din dieta mamei care alăptează a produselor alergenice (ouă, lactate, nuci, ciocolată) şi a cafelei. Dacă după o săptămână nu se observă nici o ameliorare, mama va reveni la o alimentaţie normală.
 
-Schimbaţi tetina şi sticluţa cu alte modele. Alimentaţi sugarul ridicat, cu capul în sus, ajutaţi-l să râgâie cât mai des.
-Purtaţi-l mai des în braţe pe timpul zilei sau într-un sling, ham.
-Plimbaţi-l cu maşina.
-Puneţi sugarul în apropierea  aparatelor care produc sunete albe (monotone) ca maşina de spălat vase, cuptor cu microunde, uscător de păr, aspirator,  atunci când acestea sunt în funcţiune.
-Mutaţi sugarul în alt loc pentru o schimbare de decor.
-Folosiţi suzeta.
-Legănaţi copilul.
-Masaţi-i burtica.
-Înfăşaţi-l mai strâns.
-Puneţi un CD cu sunete monotone, o inimă care bate sau altele de acest tip.
-Puneţi o  sticluţă cu apă caldă pe burtica copilului. ATENŢIE la temperatura acesteia, copilul se poate arde uşor.
-Achiziţionaţi un aparat special pentru sugari care vibrează şi emite sunete monotone pe care îl puteţi pune în patul copilului.
-Faceţi-i o baie caldă.
-Administraţi-i sucroză. Acesta este un zahar care se găseşte în anumite ceaiuri pentru sugari.
-Administraţi-i un produs care conţine lactază, o enzimă care ajută la digestia laptelui. ( de ex. Colief)

Acestea sunt singurele metode care au dat rezultate la unii dintre copiii studiaţi în timp. Restul tratamentelor, mai ales cele care folosesc medicamente sau ceaiuri, s-au dovedit inutile, la fel de eficiente ca placebo, ceea ce în limbaj medical înseamnă eficacitate neglijabilă.