3 retete cu rezultate sigure impotriva Amigdalitei

AmigdalitaCeapa un inamic al amigdalitelor: Se alege o ceapa de marime potrivita, se curata de coaja si se toaca marunt. Apoi se striveste intr-o piua, cu pisalogul, pentru a lasa cat mai mult suc. Se amesteca cu putina faina, pentru a obtine o caoca moale, ca o plastilina. Se pliaza un batic de panza pe diagonala pana se obtine o banda lata de 5-6 cm. pe aceasta banda se aseaza coca cu ceapa, la mijloc, pe o lungime de 15-20 cm. Se freaca gatul copilului bolnav cu putin ulei pentru a nu se lipi coca de piele si se leaga baticul pe sub barbie, peste urechi (avand grija sa nu se depaseasca coca baza urechilor), deasupra capului, in crestet, cu un nod dublu. Pentru a nu aluneca, se pune peste batic si o caciulita subtire, ce se leaga sub barbie. Acest tratament se aplica seara, inainte de culcare. Banda se scoate dimineata, se spala gatul cu apa calduta si sapun. Este bine ca in ziua urmatoare copilul sa stea in casa.

Leac babesc pentru amigdalita: Intr-o sticla de 1/2 l, inchisa la culoare, se introduce un pumn de sare peste care se toarna gaz (petrol lampant) netratat chimic sau termic. Sticla se tine trei zile langa o sursa de caldura, agitandu-se zilnic. Apoi 3 zile consecutiv se badijoneaza zona amigdalelor (prin gura) cu sare alternativ cu gaz din sticla. Se insista foarte mult atat pe amigdale cat si pe zona din jurul lor. Badijonarea se face cu degetele aratator si mijlociu, dupa ce in prealabil au fost spalate foarte bine. Dupa fiecare tratament se face gargara cu ceai. De fiecare data totul se va elimina. In timpul tratamentului nu se va bea apa, ci numai ceai. Ceaiul contine tei, menta, musetel, cimbru si busuioc. Se amesteca plantele in parti egale si se pune o lingura la 250 ml apa data in clocot.

Un remediu cu efect imediat: Medicina populara recomanda in asemenea situatii gargara cu o solutie de otet de mere (o lingurita la un pahar cu apa). Din aceasta solutie se ia din ora in ora cate o gura, cu care se face gargara si apoi se inghite. Preparatul folosit pentru gargara este inghitit pentru ca, conform medicinei populare, in acest fel sunt atinse toate partile profunde ale gatului, ceea ce prin simpla gargara nu se realizeaza.