Abcesul

AbcesEste o colectie de puroi cu localizari diferite: sub piele, in muschi, in organe (ficat, creier, plamani, rinichi etc.). Cand abcesul localizat sub piele ajunge la suprafata, el apare sub forma unei umflaturi dureroase, se culoare rosie, cu un punct galben la mijloc. Acesta este abcesul cald, sau, in termeni populari, buboiul. El este insotit de febra si de inrautatirea starii generale. Exista si abcese reci, cauzate de o infectie turbeculoasa, ele neavand, insa, caracteristicile abceselor calde.

Remedii pentru diminuare durerilor:

  • bai sau comprese locale cu infuzie calda de musetel sau nalba
  • cataplasme calde cu frunze de nalba

Remedii pentru maturarea rapida a abcesului:

  • cataplasme calde cu: usturoi zdrobit, ceapa coapta, foide varza fierte in apa, frunze soc zdrobite, apoi fierte in apa si otet cu putina sare, frunze de tutun muiate in alcool, macris amestecat cu faina si untura de porc, terci de faina (pus intre doua bucati de panza), miez de paine amestecat cu suc de praz sau cu lapte.
  • expunerea segmentului cu abces la soare, in timpul pranzului, timp de 5-15 minute.

Remedii pentru abcesul dentar:

  • Inainte si dupa executarea incizei numai de catre medic, se recomanda gargara cu infuzie de: flori de musetel (3 linguri la o cana cu apa), flori de coada soricelului (o lingura la o cana de apa), sunatoare (2 linguri la o cana cu apa).