Alcoolismul

AlcoolAbuzul permanent  de bauturi alcoolice, cunoscut si sub numele de alcoolism, este o suferinta destul de anevoios de tratat, chiar de catre specialisti. Unele remedii naturale pot fi uneori de un real folos pentru atenuarea manifestarilor acute (betia) sau cronice ale alcoolicului.

Psihoterapie:

Este una dintre cele mai eficiente metode daca va fi aplicata de un specialist, un rol deosebit avandu-l, desigur, atat si anturajul sau.

Alcoolicul nu va fi dojenit, ci dimpotriva, i se va explica cu rabdare ce rol nefast are alcool asupra sanatatii sale. Orice tratament de dezalcoolizare se va face numai cu stirea si consimtamantul bolnavului, orice abatere de la aceasta regula insemnand esecul tratamentului, oricat de sofisticat ar fi el.

Fitoterapie:

Uz intern:

  • infuzie de seminte de patrunjel (2g la o cana de apa), o cana la mesele principale
  • decoct de: patrunjel (50g frunze si putina coaja de lamaie sau portocala, la 1 litru de apa, fierbere pana la injumatatire, apoi pastrare la rece), o lingurita in fiecare dimineata, pe nemancate; praz (6 fire taiate marunt, apoi fierte intr-un litru de apa timp de ora), 3 cani pe zi; ardei si coaja de revent (10g din fiecare la 1 litru de apa, fierbere 15 minute, apoi pastrare 12 ore intr-un vas acoperit), 2 cani pe zi
  • macerat de ceapa (500g ceapa cruda, zdrobita si pusa la macerat intr-un litru de apa pentru 24 de ore), 3 pahare mici pe zi.

Dietoterapie:

Varza (de preferat rosie) cruda, tocata, cate 100-150g pe zi.