Alergia la medicamente

alergia la medicamente

alergia la medicamente

Anafilaxia = o reactie alergica imediata si poate fi periculoasa. Atunci cand simptomele sunt amenintatoare de viata, cum ar fi scaderea severa a presiunii arteriale, inconstienta, ametelile, dispneea (dificultatea respiratiei), trebuie luate masuri de urgenta.

Acestea includ administrarea rapida de medicamente, cum ar fi epinefrina (adrenalina) pentru a creste tensiunea arteriala- un medicament care se injecteaza sau administreaza intravenos. In rare cazuri, este necesara intubarea pacientului (insertia unui tub prin gura pana in plamani) pentru a asigura respiratia sau poate fi necesara, chiar respiratia mecanica asistata.

Frecvent, este necesara administrarea de lichide, intravenos, pentru a creste tensiunea arteriala.

Tratamentul anafilaxiei in dezvoltare include, de asemenea, medicamente antihistaminice si corticosteroizi pentru a ameliora raspunsul sistemului imun.

Alergia la medicamente trebuie inteleasa ca o reactie ce se manifesta cu simptome variate, din cauza readministrarii unui medicament la care persoana in cauza s-a sensibilizat prin repetate contacte anterioare.

Alergia la medicamente poate surveni la secunde, minute sau o ora de la readministrarea medicamentului nociv sau de la cateva ore pana la cateva zile de la readministrare. Cu alte cuvinte, alergiile la medicamente ne apar ca reactii imediate sau ca reactii tardive.

Pentru a recunoaste o alergie la medicamente se foloseste uneori proba de eliminare: intreruperea administrarii medicamentului incriminat trebuie sa duca la disparitia simptomelor in interval de cateva zile.