Alimente-medicament pentru orice problema a tenului – Partea III

piele_grasaDaca pielea este grasa

Pielea dumneavoastra are un aspect nesanatos, porii sunt deschisi si va apar frecvent cosuri? Aceste lucruri sunt cauzate de un dezechilibru functional. Sub influenta hormonilor, glandele sebacee (situate in tesutul adipos, stratul cel mai profund al pielii) au tendinta sa activeze exagerat, producand prea mult sebum, de unde senzatia de ingrasare a pielii.

“Alimentand” tesutul cutanat cu proteine si vitamina B6, excesul de sebum este inlaturat. De asemenea, zincul intervine in innoirea celulara. Acest element previne si aparitia cosurilor. Asadar, consumand frecvent alimente bogate in zinc, veti indeparta, pe termen lung, aspectul de piele grasa.

Alimente recomandate:

Scoici: contin 70mg zinc/100 g si reprezinta cea mai buna sursa de oligoelemente disponibila in alimentatie. Alte fructe de mare nu contin decat 5,5 mg zinc/100 g

Ficat de vita: ca mai toate organele interne, ficatul este un excelent furnizor de vitamina B6 (1-2,1 mg/100 g)

Meniul ideal 

Pentru a completa aportul de vitamina B6, pe langa pateul de ficat, mancati paine integrala, carne, peste si oua. Pentru rezervele de zinc, consumati cat mai des scoici si alte fructe de mare.