Alimente-medicament pentru orice problema a tenului – Partea IV

ten_ternDaca tenul este tern

Tenul dumneavoastra este palid si lipsit de stralucire, iar acest lucru va obliga sa recurgeti deseori la fond de ten, desi va displace acest lucru? Faceti o cura cu fructe si legume. O paloare persistenta asociata cu o stare generala proasta a pielii (acnee, viteza de cicatrizare redusa etc.) pot fi semnul unui deficit de fier, fenomen frecvent la femei. Necazul poate fi provocat de o carenta in vitamina C (acesta faciliteaza asimilarea fierului). Pe de alta parte, reprezinta un puternic antioxidant.

Consumul insuficient de fructe si legume proaspete, bogate in vitamina C (citrice) si in caroten (legume si fructe rosii), poate fi din cauza tenului lipsit de stralucire. Aceste vegetale se transforma, o data digerate, in vitamina A, esentiala sanatatii depline a pielii. Antioxidantii protejeaza celulele cutanate de degradare si activeaza producerea de melanina, cu ocazia expunerii la soare.

Alimente recomandate:

Sangerete: avand 7 mg fier/100 g, este ideal in caz de anemie

Kivi: reprezinta cea mai buna sursa de vitamina C (80-100 mg/100 g) avand in acelasi timp avantajul unui aport redus de calorii. La capitolul fructe, nu ocoliti nici caisele si pepenele

Morcov: 100g leguma proaspata  contine 12 mg betacaroten. Ajuta la reimprospatarea si infrumusetarea pielii

Meniul ideal

Un suc de citrice (grapefruit, kiwi, portocale) la trezire, carne rosie sau ficat de doua ori pe saptamana, sucul de ardei rosu amestecat cu cel de morcovi (bogat in vitamina C si betacaroten) reprezinta cocktail-ul ideal pentru a obtine un ten luminos si catifelat.