Extract antiastmatic din plante combinate

Astm-Bronsic.jpgExtractul antiastmatic concentrat da rezultate bune in toate formele de astm, bineinteles daca e preparat bine si folosit cum trebuie. Este, de asemenea, eficient in bronsita acuta, bronsita cronica si mai ales se pot vindeca cele mai grave forme de astm, care nu vor sa cedeze la niciun fel de tratament.

Preparatul se obtine cu: 50g isop, 50g menta, 50g flori sau frunze de podbal, 50g radacina de obligeana, 50g unguras, 50g ramuri de brad, 50g ace de pin, 50g flori si frunze de paducel, 50g flori de coada-soricelului, 50g talpa-gastei, 50g cimbru si 50g sovarv.

Se macina plantele pana se maruntesc bine, apoi se pun intr-un borcan mare si se toarna peste ele doi litri de rachiu de casa sau vodka de 39-40 grade. Se leaga borcanul cu pastic si se lasa sa stea doua saptamani, dar pana atunci se agita din cand in cand. Dupa acest interval, lichidul se strecoara printr-un tifon dublu si se amesteca cu 1 kg de miere de albine, apoi se pune in sticle prevazute cu dop.

Se ia cate o jumatate de lingura de preparat dizolvat in apa sau ceai, cu o ora sau doua inaintea meselor principale. Tratamentul dureaza doua saptamani sau pana la disparitia crizelor.

Astmul bronsic invins cu decoct de ceapa:  Acest preparat se obtine din doua lingurite de ceapa tocata marunt care se fierbe in 200 ml apa timp de 10 minute. Se strecoara si se beau doua cani de ceai pe zi