Fagurii de miere combat eficient impotriva anemiei

Faguri-MiereMulte persoane sufera de anemie si se plang de ameteala, stari de oboseala si o permanenta senzatie de slabiciune. Un remediu foarte eficient in acest caz il reprezinta fagurii. Compozitia lor este deosebit de valoroasa, caci cuprinde in egala masura miere, polen, propolis, laptisor de matca si ceara.

Fagurii se administreaza in portii mici, formate din patru celule, care se sug, se mesteca si apoi se inghit. Aceasta doza se poate repeta de 2-3 ori pe zi, inainte micului dejun si intre mese. Daca ati achizitionat un fagure zdrobit si amestecat cu miere, luati una-trei lingurite pe zi. Cura dureaza cate o luna sau chiar mai mult (pana la trei luni, primavara si toamna). Cereti intotdeauna sfatul medicului inainte inceperii unui astfel de tratament, pentru a verifica eventualele contraindicatii.

In cazul anemiilor si plantele va pot fi de mare ajutor, in special prin ameliorarea simptomelor aferente.

Decoct de coada-calului: Fierbeti o lingurita de parti aeriene in 250 ml apa timp de 5 minute. Strecurati si beti trei cani de ceai pe zi, intre mese.

Infuzie de coada-racului: Turnati peste 10g planta uscata o cana cu apa clocotita. Lasati sa se infuzeze cateva minute, apoi strecurati. Beti cate doua cani de ceai pe zi.

Infuzie de cimbrisor: Puneti peste 15g planta o cana cu apa clocotita. Dupa 10 minute strecurati. Beti doua cani de ceai zilnic.

Infuzie de dragaveni: Infuzati 5g din partile aeriene ale plantei in 250ml apa clocotita. Beti intreaga cantitate pe parcursul unei zile.