Anticorpi anti-streptodornaza B

Categoria: Analize bacteriologice

Anticorpi anti-streptodornaza B se face de catre: Femei, Barbati, Copii,
Anticorpi anti-streptodornaza B se face in: Impetigo, Fasciita necrozanta, Scarlatina, Reumatism articular acut, Glomerulonefrita,
Vizeaza sanatatea: Pieli, Faringelui, Articulatiilor, Inimi, Rinichilor,
Durata aproximativa pentru efectuarea Anticorpi anti-streptodornaza B:7 – 14 Zile
Pretul aproximativ pentru efectuarea Anticorpi anti-streptodornaza B:20 – 40 euro

Anticorpii anti DNA-aza B: 

Streptococii de grup A determina un spectru larg de infectii, cel mai frecvent faringita si amigdalita, dar si variate  infectii cutanate si sistemice (impetigo, limfangita, celulita, fasciita necrotizanta, scarlatina, sepsis puerperal). In absenta tratamentului antibiotic adecvat se pot dezvolta complicatii nesupurative cum ar fi reumatismul articular acut (febra reumatismala) si glomerulonefrita poststreptococica.

Testul este util pentru diagnosticul infectiilor streptococice recente.

Valorile normale Anticorpi anti DNA-aza B: < 188E/mL

Cresteri Anticorpi anti DNA-aza B: 

Determinarea anticorpiilor anti-streptodornaza este o metoda sensibila in diagnosticul glomerulonefritei post-streptococice si in infectiile cutanate grave, cum este de exemplu fasciita necrozanta.
Cand ASLO si anticorpii anti-DNA-aza B sunt efectuate in acelasi timp, 95% din infectiile streptococice anterioare sunt detectate. In cazul in care ambele teste sunt negative in mod repetat, simptomele pacientului nu sunt cauzate de o boala poststreptococica.
 
Limite si interferente Anticorpi anti DNA-aza B:  Tratamentul antibiotic reduce nivelul anticorpilor anti-DNA-aza B.

Metoda folosita pentru determinarea Anticorpi anti DNA-aza B:  Nefelometrica.

Pregatirea pacientului pentru Anticorpi anti-streptodornaza B: Recoltarea sangelui venos se face pe nemancate.
 
Atentie! Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!