Anticorpi IgG Taenia solium

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!

Categoria: Analize parazitologice

Anticorpi IgG Taenia solium se face de catre: Femei, Barbati, Copii,
Anticorpi IgG Taenia solium se face in: Cisticercoza, Hidrocefalie, Neurocisticercoza,
Vizeaza sanatatea: Tubul digestiv,
Durata aproximativa pentru efectuarea Anticorpi IgG Taenia solium:10 – 14 Zile
Pretul aproximativ pentru efectuarea Anticorpi IgG Taenia solium:10 – 20 euro

Despre Anticorpi IgG Taenia solium: Cisticercoza reprezinta infectia cu stadiul larvar al Taenia solium, in acest mod omul devenind gazda intermediara atipica.

Infectia se produce fie in urma unei ingestii accidentale a oualor de T.solium impreuna cu alimentele si cu apa de baut, fie atunci cand persoana este deja infectata cu o tenie adulta (autoinfectie prin reflux gastric). In tubul digestiv, embrionul hexacant continut in oua eclozeaza, patrunde in peretele intestinal si disemineaza pe cale circulatorie in diferite tesuturi si organe, avand predilectie pentru musculatura striata, tesutul subcutanat, cord, sistemul nervos central si ochi, unde devine incapsulat prin formarea unui chist.
 
Valorile normale Anticorpi IgG Taenia solium: 

Test calitativ, dar rezultatul se exprima in unitati de absorbanta (densitate optica OD):
Negativ: <0.3 unitati OD
Pozitiv: ≥0.3 unitati OD
 
Variatii fiziologice Anticorpi IgG Taenia solium:

Rezultatele testului trebuie corelate intotdeauna cu diagnosticul clinic si alte teste de laborator. Un rezultat negativ nu exclude o cisticercoza; datorita nivelului scazut de anticorpi in stadiile precoce ale infectiei testul poate indica rezultate negative sau echivoce. Daca exista o suspiciune clinica, testul trebuie repetat dupa 2-4 saptamani. S-a raportat o reactivitate incrucisata semnificativa cu Echinococcus, de aceea rezultatele pozitive trebuie confirmate prin metode mai specifice (imunoblot). Un rezultat pozitiv nu exclude influenta altor patogeni.

Specificatii privind Anticorpi IgG Taenia solium: 

Specimen recoltat – sange venos3.
Recipient de recoltare – vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator3.
Prelucrare necesara dupa recoltare – se separa serul prin centrifugare3.
Volum proba – minim 0.5 mL ser3.
Cauze de respingere a probei – specimen hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian3.
Stabilitate proba – daca testul nu se efectueaza imediat, serul separat se va congela (stabilitate indelungata la –20ºC sau -70ºC). Centrifugati specimenele decongelate si utilizati supernatantul. Evitati congelare/decongelare repetata