Chlamydia pneumoniae Anticorpi IgG, IgA

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!

Categoria: Analizelor bacteriologice

Chlamydia pneumoniae: Anticorpi IgG, IgA se face de catre: Femei, Barbati, Copii,
Chlamydia pneumoniae: Anticorpi IgG, IgA se face in: Pneumonie, Sinuzita, Laringita, Bronsita, Otita, Miocardita, Endocardita,
Vizeaza sanatatea: Plamanilor, Inimii, Urechilor,
Durata aproximativa pentru efectuarea Chlamydia pneumoniae: Anticorpi IgG, IgA:4 – 7 zile
Pretul aproximativ pentru efectuarea Chlamydia pneumoniae: Anticorpi IgG, IgA:30 – 50 euro

Despre Anticorpi Chlamydia pneumoniae: 

Infectiile cu Chlamydia pneumoniae au caracter ubicuitar si se pot manifesta la orice varsta. Se estimeaza ca cel putin 10% din pneumoniile comunitare au ca agent etiologic C. pneumoniae. Formele de pneumonie sunt de obicei usoare cu prezenta radiologica a unui infiltrat subsegmentar unic; pot fi intalnite insa si forme severe de boala in special la pacienti varstnici sau cu diverse boli cronice.

Valorile normale Anticorpi Chlamydia pneumoniae: 

Chlamydia pneumoniae IgM
Negativ: < 0.9
Pozitiv:   >1.1
Echivoc: 0.9-1.1

Chlamydia pneumoniae IgG, IgA
Negativ: <22 AU/mL
Pozitiv:   >28 AU/mL
Echivoc: 22-28 AU/mL3.
Rezultatele echivoce pot indica infectii intr-un stadiu precoce sau dimpotriva in curs de rezolutie. Se recomanda retestarea dupa 14 zile.
 
Cresteri Anticorpi Chlamydia pneumoniae: 

Infectia primara se caracterizeaza printr-un raspuns imunologic predominant de tip IgM ce apare in decurs de 2-4 saptamani de la debutul infectiei si un raspuns tardiv de tip IgA si IgG dupa 6-8 saptamani. Dupa faza acuta a infectiei se inregistreaza scaderea treptata pana la disparitie a anticorpilor IgM intr-un interval de 2-6 luni. Titrurile anticorpilor IgG scad lent pana la un nivel care persista toata viata, in timp cele ale anticorpilor IgA tind sa dispara rapid. Astfel, in cazul suspiciunii infectiei primare prezenta anticorpilor IgM specifici are valoare diagnostica ridicata. In cazul reinfectiilor, anticorpii IgM sunt rareori detectabili, in schimb nivelurile IgG si IgA cresc rapid, adesea in decurs de 1-2 saptamani. Anticorpii IgA sunt considerati un marker imunologic important pentru infectiile primare, cronice sau recurente. Prevalenta anticorpilor IgG este < 10% la copiii prescolari, atinge 50% la persoanele > 20 ani si ajunge pana la 80% in cazul varstnicilor (> 70 ani)

Limite si interferente Anticorpi Chlamydia pneumoniae:Reactivitatile incrucisate cu anticorpii antinucleari, heterofilici, sau cu anticorpii anti – C. psittaci sau C.trachomatis nu pot fi excluse in anumite cazuri.
 
Metoda folosita pentru determinarea Anticorpi Chlamydia pneumoniae:  ELISA

Specificatii privind Chlamydia pneumoniae: Anticorpi IgG, IgA: 

Specimen recoltat – sange venos.
Recipient de recoltare – vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator.
Prelucrare necesara dupa recoltare – se separa serul prin centrifugare.
Volum proba – minim 2 mL ser (pentru determinarea ambelor tipuri de anticorpi).
Cauze de respingere a probei – specimen hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian.
Stabilitate proba – serul separat este stabil cateva ore la temperatura camerei; cateva zile la 2-8ºC; o perioada mai indelungata la –20ºC.

Riscuri in Chlamydia pneumoniae: Anticorpi IgG, IgA: 

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.