Echinococcus: Anticorpi IgG

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!

Categoria: Analize parazitologice

Echinococcus: Anticorpi IgG se face de catre: Femei, Barbati, Copii,
Echinococcus: Anticorpi IgG se face in: Boala hidatica, Hidatioza,
Vizeaza sanatatea: Ficatului, Plamanilor, Splinei, Rinichilor, Oaselor, Maduvei, Inimii,
Durata aproximativa pentru efectuarea Echinococcus: Anticorpi IgG:10 – 14 Zile
Pretul aproximativ pentru efectuarea Echinococcus: Anticorpi IgG:10 – 20 euro

Despre Anticorpi Echinococcus: 

Parazitii apartinand genului Echinococcus sunt cestode microscopice (1-6 mm), care in functie de specie se gasesc fie la caini (E. granulosus), fie la vulpi, coioti sau lupi (E. multilocularis). In stadiul larvar, constituie agentii etiologici ai echinococozei umane (hidatidoza sau boala hidatica).

Diagnosticul infectiei hidatice este complex, necesitand pe langa un examen clinic si multiple investigatii paraclinice. Radiografia, echografia, CT sau RMN stabilesc de obicei diagnosticul. Totusi exista situatii in care se impune diagnosticul diferential cu un abces amoebian,  un chist congenital sau chiar cu unele procese maligne, fiind utile teste serologice specifice.
 
Valorile normale Anticorpi Echinococcus: 

Negativ: <0.9
Echivoc:0.9-1.1
Pozitiv: >1.1
 
Limite si interferente Anticorpi Echinococcus: 

Rezultatele testului trebuie corelate intotdeauna cu diagnosticul clinic si alte teste de laborator. Un rezultat negativ nu exclude o hidatidoza; datorita nivelului scazut de anticorpi in stadiile precoce ale infectiei testul poate indica rezultate negative sau echivoce. Daca exista o suspiciune clinica, testul trebuie repetat dupa 2-4 saptamani. S-a raportat o reactivitate incrucisata semnificativa cu Taenia solium.  Un rezultat pozitiv nu exclude influenta altor patogeni.
 
Metoda folosita pentru determinarea Anticorpi Echinococcus:  ELISA
 
Specificatii privind Echinococcus: Anticorpi IgG: 

Specimen recoltat – sange venos4.
Recipient de recoltare – vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator4.
Prelucrare necesara dupa recoltare – se separa serul prin centrifugare4.
Volum proba – minim 0.5 mL ser4.

Cauze de respingere a probei – specimen hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian4.
Stabilitate proba – daca testul nu se efectueaza imediat, serul separat se va congela (stabilitate indelungata la -20ºC sau -70 ºC). Centrifugati specimenele decongelate si utilizati supernatantul.
 
Riscuri in Echinococcus: Anticorpi IgG: 

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.