Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!

Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG

Categoria: Analizelor bacteriologice

Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG se face de catre: Femei, Barbati, Copii,
Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG se face in: Spondilita ankilopoietica, Artrita reactiva, Pneumonie, Tromboflebita, Osteomielita, Endocardita, Colangita, Endoftalmita,
Vizeaza sanatatea: Plamanilor, Sangelui, Sistemului osos, Inimii, Colecistului, Ochilor.
Durata aproximativa pentru efectuarea Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG:14 Zile
Pretul aproximativ pentru efectuarea Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG:20 – 40 euro   

Despre Anticorpi Ig G Klebsiella pneumoniae: 

Determinarea anticorpilor anti-Klebsiella pneumoniae are utilitate in diagnosticul artritelor reactive, spondilita ankilopoietica.

Klebsiella pneumoniae (bacilul Friedlander) este un bacil Gram-negativ, imobil, incapsulat, lactozo-pozitiv, ce se gaseste in flora normala a cavitatii bucale, tegument si tract gastrointestinal.

Aceste bacterii determina, in general, pneumonii dobandite in comunitate, dar frecvent se pot raspandi rapid, conducand adesea la aparitia unor focare nosocomiale. Spectrul de sindroame clinice determinate de acest agent patogen include pneumonie, bacteriemie, tromboflebita, infectii ale tractului urinar (ITU), respirator superior, plagilor, colecistita, colangita, diaree, osteomielita endocardita, endoftalmita si meningita.
 
Valorile normale Anticorpi Ig G Klebsiella pneumoniae:  Klebsiella pneumoniae IgG:  negativ
 
Metoda folosita pentru determinarea Anticorpi Ig G Klebsiella pneumoniae: 

Imunofluorescenta indirecta.
 
Pregatirea pacientului pentru Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG: 

Recoltarea se face pe nemancate
 
Specificatii privind Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG: 

Specimen recoltat – sange venos2.
Recipient de recoltare – vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator2.
Prelucrare necesara dupa recoltare – se separa serul prin centrifugare2.
Volum proba – minim 2 mL ser2.
Cauze de respingere a probei -  specimen intens hemolizat, hemolitic sau contaminat bacterian2.
Stabilitate proba – 2 saptamani la 2-8°C; timp indelungat la -20°C
Riscuri in Klebsiella pneumoniae – Anticorpi IgG: 

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.