Rickettsia conorii

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!

Categoria: Analize bacteriologice

Rickettsia conorii se face de catre: Femei, Barbati, Copii,
Rickettsia conorii se face in: Febra butonoasa, Endocardita, Insuficienta renala, Tromboza venoasa, Hemoragie digestiva,
Vizeaza sanatatea: Plamanilor, Inimii, Rinichilor, Ficatului, Vaselor de sange, Pielii
Durata aproximativa pentru efectuarea Rickettsia conorii:10 – 14 Zile
Pretul aproximativ pentru efectuarea Rickettsia conorii:25 – 40 euro

Despre Rickettsia conorii: 

Rickettsiile care produc febrele patate sunt bacterii oligatoriu intracelulare localizate la nivelul citosolului si mai putin in nucleii celulelor gazda; prezinta dimensiuni mici (0.3-1 μm) si unul din cele mai mici genomuri bacteriene. Cresc numai pe celule vii, din acest punct de vedere fiind asemanatoare virusurilor.
 
Valorile normale Rickettsia conorii: 

Rickettsia conorii IgG

Negativ: <9 
Echivoc: 9-11
Pozitiv: >1

Rickettsia conorii IgM:
Negativ: <9 
Echivoc: 9-11
Pozitiv: >1

Specificatii privind Rickettsia conorii: 

Specimen recoltat – sange venos3.
Recipient de recoltare – vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator3.
Prelucrare necesara dupa recoltare – se separa serul prin centrifugare3.
Volum proba – minim 2 mL ser (pentru determinarea ambelor tipuri de anticorpi)3.
Cauze de respingere a probei – specimen hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian3.
Stabilitate proba – serul separat este stabil cateva ore la temperatura camerei; 7 zile la 2-8ºC; o perioada mai indelungata la –20ºC.