Licoare pentru 1000 de boli

CicoarePlantele sunt urmatoarele: frunze de mesteacan, musetel, urzica moarta, busuiocul stupului, patlagina ingusta, frunze si radacina de papadie, cambrisor,  frunze de frasin, sovarv, coaja de salcie, stanjenel, coaja de stejar,  zmeura de padure, coada-soricelului, salcam, dragaica, tataneasa, podbal, ventrilica, cicoare, sunatoare, galbenele.

Se aduna cate 10g din fiecare (nu neaparat toate, dar cat mai multe dintre ele) se pun intr-un borcan de 3 l si se adauga rachiu de fructe. Se inchide borcanul si dupa o luna de zile se strecoara  preparatul. Se ia in fiecare zi, inainte de masa, cate o gura din acest preparat. Preparatul este eficient pentru probleme de ficat, diabet, reglarea mentruatiei, dureri de cap, gripa, infectii in organism, etc.

Daca aveti probleme cu bila, un remediu foarte bun este infuzia de anghinare. Turnati peste o lingura de planta uscata 500 ml de apa clocotita. Lasati vasul acoperit 15-20 minute, dupa care strecurati. O jumatate din aceasta cantitate se bea dimineata, pe stomacul gol si sta culcat pe partea dreapta timp de 30 minute. A doua jumatate se bea in doua reprize inainte de mesele principala. Tratamentul dureaza 20-30 zile si nu se administreaza in timpul crizelor.