Trei tipuri de ape pentru un ten fara cusur

tipuri_de_ape_pentru_tenEXTRACTELE HIDRICE FLORALE: decongestive si parfumate

Castigandu-si o excelenta reputatie inca din Evul Mediu, inventia se pare a tamaduitorilor arabi, extractele hidrice florale se numara fara doar si poate printre cele mai vechi produse cosmetice.

Ce sunt: Reprezinta solutii apoase care contin principii active vegetale.

Beneficii: Extractele hidrice florale contin majoritatea elementelor binefacatoare din planta de baza, dar in doza mai redusa. Nu au contraindicatii, spre deosebire de uleiurile esentiale aromatice. Fiecare tip de apa are calitatile ei. Cea de albastrele, este ideala pentru descongestionarea pleoapelor, reimprospatarea si curatarea pielii.

Cum se utilizeaza: Prin atomizare pe fata, reimprospateaza epiderma in zilele fierbinti, iar acizii actioneaza doar la suprafata. Pot servi deopotriva ca demachiant sau ca baza pentru farduri, pentru a pregati epiderma, a o face receptibila, inainte de a o acoperi cu creme de noapte, Daca nu, se dovedesc produse de ingrijire parfumate, bune de utilizat oricand.

 

APELE TERMALE: cicatrizante si hidratante

Imbuteliate in sticle sau spray-uri, ori fiind parte integrata a cremelor de ingrijire, apele termale sunt excelente pentru toate tipurile de ten, insa mai ales pentru cele sensibile.

Ce sunt:  Apele termale provin din izvoare subterane calde, fiind incarcate cu saruri minerale in diverse amestecuri si concentratii.

Beneficii: Avantajele apelor termale sunt numeroase si variaza in functie de sursa, insa toate au un puct comun: calmeaza iritatiile si favorizeaza cicatrizarea.  Cele provenite din staiunile franceze cu traditie din hidroterapie, Avene sau La Roche-Posay, de exemplu, sunt in genere hipoalergenice si noncomedogenice, bogate in seleniu (un puternic antioxidant), calciu si magneziu, care favorizeaza procesul natural de consolidare a celuleor cutanate. De asemenea, prezinta prezinta propietati antiinflamatorii, hidratante si revigorante.

Cum se utilizeaza: Prin vaporizare, pe suprafata tenurilor sensibile, a scalpului iritat, dupa un act terapeutic dermatologic sau chirurgical etc. Pentru a inlatura pelicula grasa lasata de laptele demachiant sau de cremele nutritive. Are efect reconfortant dupa cuuratarea pielii.

 

APELE DE MARE: proaspete si revitalizare

Apele de mare concentreaza microorganisme necesare vietii marime. Au o compozitie apropiata de structura plasmei sanguine, metabolismul planctonului fiind asemanator cu cel celular uman. Sunt bogate in oligoelemente (fier, zinc, iod, calciu, magneziu), mai ales din cele optim tolerate la nivel cutanat. Contribuie la intarirea functiei de bariera a pielii, avand remarcabile proprietatii, de refacere, emoliente si de hidratate.

Ce sunt: In cosmetica se utilizeaza ape de mare cu concentratie redusa de sodiu, pentru a beneficia doar de celelalte calitati si a limita efectul iritant al sarii. Astfel de ape sunt aduse de la adancuri mari.

Beneficii: Baile cu apa de mare sunt o adevarata infuzie de tinerete, accelerand regenerarea celulelor corpului, limiteaza notabil senzatia de picioare grele.

Cum se utilizeaza: Prin pulverizare, pentru curatarea tenului. Baile la picioare cu apa de mare au efect decongestiv local, stimuleaza circulatia sanguina periferica, calmeaza durerile de glezna. Apa Marina este ideala pentru a reduce secretia de sebum, fuund utila pentru tratarea parului gras.