Veniti de hac durerilor de dinti cu remedii naturale

Durere-MaseaUrmatoarele remedii nu va scutesc de o vizita la cabinetul stomatologic, insa nu ezitati sa le folositi ca solutii de moment atunci cand va doare un dinte sau o masea.

  • Daca durerea a fost cauzata de o carie dentara adanca, ce a ajuns pana la nerv, luati o bobita mica de tamaie si indesati-o  in cavitate. Nu mancati si nu beti nimic timp de o ora. Tamaia poate fi inlocuita cu cateva seminte de maselarita sau de tipirig.
  • Preparati o infuzie tare de cimbru, punand doua linguri de frunze la un litru de apa clocotita. Acoperiti-va capul cu un prosop si inhalati aburii emanati, tinand gura deschisa, timp de cinci-zece minute.
  • Puneti pe dintele afectat o bobita de paine framantat intre degete, amestecat cu praf de piper negru, mentineti timp de 10 minute.
  • Faceti gargara cu zeama de urzici, fierbeti intr-un litru de apa cam doua maini bune de urzici proaspete, timp de 15-20 minute. Daca simtiti ca durerea sporeste la contactul cu lichid cald, faceti gargara cu decoct rece si viceversa.
  • Umpleti un saculet de panza cu tarate de grau sau cu flori de musetel. Introduceti-l pentru cateva minute in cuptorul preincalzit. Asezati saculetul fierbinte cat suportati pe obraz, in locul unde simtiti durerea. Dupa ce s-a racit, repetati procedura.